Skip to content

VIŠESTRUKO BRŽE OD SVJETLOSTI

23.05.2012.

VIŠESTRUKO BRŽE OD SVJETLOSTI

Neutrini nemaju električkog naboja, tj. on je jednk nuli. S obzirom na to, potpuno je nepoznato što je i kako neutrine u Cernu ubrzalo prema Gran Sassu na brzinu koja je nešto veća od brzine svjetlosti. Možda postoje još nekakvi neotkriveni impulsi ili sile koji koji su zamjetno brži od svjetlosti, pa mogu ubrzavati „čistu“ masu na supraluminalne brzine. No moguće je da se ne radi o neutrinima nego o električki nabijenim česticama, koje se pri nadsvjetlosnim brzinama najnužnije moraju ponašati kao da su električki neutralne, kao neutrini ili neutroni, jer se pri supraluminalnim brzinama naboj čestice ne može manifestirati ispred same čestice. Ako je tako, one su čestice bile ubrzane na nadsvjetlosnu brzinu povoljnom geometrijom magnetskog ili električnog polja.

Kao što je jasno, ovaj eksperiment obara ključne tvrdnje Einsteinove teorije relativnosti, koje su temelj današnje teorijske fizike i kozmologije. Stoga nije čudo da se sada pokušava osporiti vjerodostojnost tog ekspeimenta, čak i tvrdnjama da su kablovi mjernog uređaja bili suviše labavo spojeni.

Jedno osporavanje uemeljilo se na tvrdnji da neutrini nisu mogli postići brzinu veću od brzine svjetlosti jer bi to poremetilo i narušilo zakon kauzaliteta. Jasno, ovakve tvrdnje mogu postaviti samo oni koji nemaju ni najmanjeg pojma o naravi vremena ni kauzaliteta.

Moje proučavanje Einsteinove Teorije relativnosti u originalu pokazalo je korjenite proceduralno-matematičke i konceptualne greške te teorije.

Ja sam korigirao i do kraja izveo niz Einsteinovih jednadžbi, koji se odnosi na tu materiju pa se pokazalo da čestice, bez obzira na veličinu svoje mase. Mogu ići višestruko brže od svjetlosti, te da pri tome nema ni najmanjeg povećanja mase, dilatacije vremena, niti kontrakcije dužina.

No da ne duljim, evo vam jednog jednostavnog članka članka, koji sadrži i projekt akceleratora koji, po čovjekovoj volji i odabiru, može čestice ubrzati i preko tisuću puta brže od svjetlosti. Prikazani akcelerator predviđen je da česticama dade brzinu od 4c, tj brzinu koja je četiri puta veća od brzine svjetlosti.

Kao što to obično i biva, znanstvena javnost nije se ni jednom jedinom rječju osvrnula na taj članak, niti na proijekt superluminalnog akceleratora, iako je on već nekoliko godina, na Engleskom govornom području, najčitaniji internetski rad sa polja fizike čestica i akceleratorske tehnologije.

Jedan Jedini stidljivi i plašljivi prigovor dobio sam nedavno u Jutarnjem listu od poznatog domaćeg fizičara: da čestica, naime, nije čvrsta korpuskula, nego je „vibratornog podrijetla“ (valjda naravi, a ne podrijetla). Ovo može biti, a vjerojatno i jest, istina, ali nema nikakve važnosti za postizanje nadsvjetlosnih brzina. Mene nije zanimalo da li je čestica čvrsta korpuskula ili drhtavi oblačak materije i naboja, nego samo to kako se ona ponaša u akceleratoru, tj, kako se odnosi prema električnim i magnetskim impulsima – kako reagira na njih – i na temelju tog iskustva koje je vrlo veliko i vrlo jasno definirano projektirao sam superluminalni akcelerator.

Eto, samO toliko. Dalje na linku:

http://www.petar-bosnic-petrus.com/hr/clanci-download/Brze-od-svjetlosti.pdf

 

Možda bolje Za kretanje čestice duž osi x : https://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/05/18/346/

Oglasi

From → Nekategorizirano

Napiši komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: