Skip to content

PREKO BRZINE SVJETLOSTI

24.05.2012.

Brzina svjetlosti, c, najveća poznata brzina, jest KONSTANTA – nešto nepromjenjivo.  Svjetlost ne može putovati ni brže ni sporije od te brzine, i to zato što ta brzina nije svojstvo same svjetlosti, nego vakuuma – praznog prostora koji PRENOSI svjetlost. Brzina c je TRANSFERNA KONSTANTA vakuuma – svojstvo da upravo tom i nijednom drugom – ni manjom, ni većom  brzinom – vakuum može PRENIJETI elektromagnetski impuls. Svjetlost je također elektromagnetski impuls oderđene frekvencije. Kad kažem da je brzina svjetlosti, c konstanta, onda mislim da je ona nepromjenjiva samo u odnosu na medij koji ju prenosi – vakuum – ali ne i u odnosu na njen izvor ili druge predmeta koji se kreću kroz vakuum. Pretpostavimo da se neki izvor svjetlosti kreće kroz prostor upravo brzinom svjetlosti. Za njega će brzina svjetlosti koju on emitira ispred sebe biti nula, tj. neće se uopće “odlijepiti”, tj. udaljiti od njega, a u odnosu na okolni vakuum kroz koji se kreću,  i svjetlost, i njen izvor bit će c, tj. cca 300 000 km/sec., jer kako smo rekli, vakuum može prenositi svjetlost isključivo tom brzinom. Taj zakon važi samo za impulse. tj. samo za ono što vakuum može prenositi. Za čestice ne važi, jer njih vakuum ne prenosi nego se one kreću kroz njega, i mogu se kretati bilo kojom brzinom koja je manja ili veća od brzine svjetlosti.

Najveća brzina kojom se može prenositi sila koja ubrzava čestice je također brzina svjetlosti, c. Zbog toga do sada nije bilo moguće da čestica postigne čak ni brzinu c, a kamoli da ju prekorači, jer kad se brzina čestice, v, približi brzini svjetlosti, c, veličina sile koja bi ju trebala ubrzavati (sile koja proizlazi iz elektromagnetskih impulsa) padne na nulu. (Einstein je, pogrešno, mislio da se to beskonačno povećala masa čestice.).

Preko brzine svjetlosti, česticu može ubrzati samo ona sila koja se, u odnosu na ubrzavanu česticu, rasprostire brzinom većom od brzine svjetlosti.

Kako, kad je brzina svjetlosti najveća poznata brzina, a osim toga je i nepromjenjiva, konstantna ????????????????????

Izgleda nemoguće, ali je toliko jednostavno i lako da to mogu razumjeti i izvesti čak i mala djeca.

Evo pogledajte. U primjerima koje ću vam navesti vidjet ćete da čovjek već odavno radi slične stvari.

Nemojte misliti da sam nekakav naivni laik u ovim stvarima, ili da se šalim. Ovo je znanost u najdubljem smislu tog pojma. I još nešto, sjetite se one izreke koja kaže da je istina uvijek ono što je najjednostavnije.

Slijedite link: http://www.petar-bosnic-petrus.com/articles-download/Superluminal-particle-accelerator.pdf

Ili jedan potpuniji , za kretanje čestice duž osi x;

https://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/05/18/346/

From → Nekategorizirano

Napiši komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: