Skoči do sadržaja

NACIZAM I KOZMOPOLITIZAM

09.11.2018.

Petar Bosnić Petrus

NACIZAM I KOZMOPOLITIZAM

Pamflet kontra budalorum

JEDNA VRSTA, JEDAN PLANET, JEDAN ZAKON, ISTA PRAVA I ISTA PRAVDA ZA SVE.

Budale misle da ova krilatica proklamira isto što je proklamirala nacistička, krilatica.

„Ein volk, ein Reich,ein Fuhrer!“

Dok se radi o tome da je to što ja hoću tek je izvanjski slično onoj nacističkoj krilatici:

Nasuprot nacistima, ja kažem: Jedna vrsta (ljudska), jedan planet, jedan ZAKON ….. ZAKON, PRAVO, a ne vođa.

Tu se, dakle, u toj, mojoj krilatici, podrazumjeva vladavina prava i pravde a ne vladavina jedne osobe tj. vladavina samovolje i nasilja – tiranija.

Nacistička krilatica i moja, koje su slične samo u nebitnim i nevažnim, izvanjskim stvarima, razlikuju se kao nebo i zemlja. To što ja tražim, to traži i cijelo čovječanstvo sve od svog postanka, samo što zbog donedavne nedovoljne tehnološke razvijenosti civilizacije i sve do pojave ideje umjetnog vlasništva i umjetnog vlasnika nije imalo moći niti mogućnosti da ostvari takvu vladavinu. A toga što su propovijedali nacisti, čovječanstvo se plaši, također sve otkad postoji, bježi od toga i proklinje to kao jedno od najvećih zala, jer se tu doista radi o iznimno zloj tiraniji.

Po čemu je ono što ja proklamiram, ono isto što traži cijelo čovječanstvo.

Evo po čemu.

Zakon i pravo koji bi trebali voditi ljude su objektivirana volja ljudske vrste. Vrsta se može i smije odnosno treba pokoravati samo svojoj volji, a ne volji neke sumanute i zle individue ili bolesne nacije. Dalje, vrsta se treba pokoravati samo onoj svojoj volji koja vodi ka ostvarenju njenih ultimativnih ciljeva, jer je pravo, koje je uistinu PRAVO zapravo volja vrste, koja je objektivirana tj, opredmećena kao efikasno sredstvo, ili efikasni politički ili organizacijski instrument i metoda kojom vrsta motivira i prisiljava samu sebe na stvaranje takvih odnosa unutar sebe (takvih društava) i činjenje takvih činidbi koje vode ka ostvarenju onih ciljeva koji osmišljavaju, tj. daju smisao njenom mučeničkom opstanku.

Odatle proizlazi nužnost globalne države i apsolutni suverenitet ljudske vrste. Nacije mogu i smiju imati samo “ograničeni suverenitet”, tj. točnije ograničenu autonomiju određenu tzv. komparativnim osobitostima i prednostima.

Ova autonomija nacije ili nacionalna države je nužna da bi se znalo koja nacija bolje radi, tj, daje veće i važnije doprinose ostvarenju ciljeva vrste, kako bi bila nagrađena nekom većom ili boljom nagradom. Točna i pravedna procjena vrijednosti doprinosa ostvarivanju ciljeva vrste moguća je pak samo tamo gdje se svi doprinosi mjere istim mjerilom, tj. gdje se sve nacije pokoravaju istim zakonima. Zato….

JEDNA VRSTA, JEDAN PLANET, JEDAN ZAKON, ISTA PRAVA I ISTA PRAVDA ZA SVE.

Eto toliko da pokažem onim budalama da je to što ja zahtjevam suprotno onome što su zahtjevali nacisti.

No da bih bio što potpuniji i jasniji, kažem i to da je ono što ja zahtjevam (a ja samo izričem, izgovaram volju cijele ljudske vrste), dakle, da je to suprotno i onome što su htjeli Marx i komunisti, jer ne može jedna klasa vladati cijelom ljudskom vrstom i cijelim svijetom, pa makar se radilo i o mučeničkoj, radničkoj klasi koja nesumnjivo zaslužuje puno bolji život i bolji, dostojniji položaj u društvu.

I sam sam običan radnik, i stoga se nadam da mi drugi radnici neće zamjeriti kad kažem da radnička klasa naprosto nije sposobna za to. Da jest, ne bi bila radnička klasa.

Još da dodam da je došlo vrijeme u kojem ni najefikasnije i najsposobnije elite nisu kadre voditi svoje nacije. Upravo zato je potreban umjetni vlasnik kao funkcionalni temelj jednog novog svijeta. Umjetni je vlasnik, između ostalog i sveukupna mudrost ljudske vrste

A sada nešto drugo.

I globalna država može, poput EU, USA, Kine ili Ruske federacije, postati neko trulo administrativno carstvo koje će u svojevrsnom ropstvu i bijedi držati svu ili gotovo svu ljudsku populaciju, što nije puno manje zlo od nacizma ili fašizma.

Da ne bi došlo do toga, ja tražim da se uspostavi umjetni vlasnik i da se ljudska društva utemelje na njemu. Ovaj vlasnik uspostavlja se pomoću sistema društvenih ili državnih zakona od kojih su najvažniji:

Zakon o kontroli efikasnosti administracije i vlasti i

Zakon o kontroli efikasnosti poslovanja.

Ima ih još nekoliko ali ih neću nabrajati.

Svrha tih zakona je da budu pouzdana i čvrsta brana protiv bilo koje vrste tiranije, bijede, ropstva, loše vlasti, lošeg rada i lošeg života uopće i da, što je naročito važno, bilo koje od te vrste zala srežu i iskorijene već onda kad nagovijeste da bi se mogli pojaviti u realnom obliku, tj. da bi mogli postati stvarni.

Putem mog daha i mojih usta, ljudska vrsta kaže da njena budućnost treba biti upravo takva, ili je uopće neće biti.

Ovim se ne obećava, ni sreća, niti „raj na zemlji“, nego samo to da; kad pogledamo u budućnost, da nam tada pogled neće susresti neku zastrašujuću, zlokobnu tminu od koje će nam se duša i cijeli život ispuniti, strahom, jadom, depresijom, beznađem itd.

Eto, samo toliko.

Koga zanima kako kanimo ostvariti takvo društvo neka pogleda:

https://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/06/20/kljucevi-privrednog-cuda/

Oglasi

From → Nekategorizirano

Napiši komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: